Wandelroutenetwerk

In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vind je meer dan 400 knooppunten, te herkennen aan een routepaal met een nummer erop. Je ziet deze nummers ook terug op de kaart op de ruim 60 informatiepanelen langs de routes. De afstanden tussen de diverse knooppunten staan op deze kaart. Je volgt de routepalen in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Op elk knooppunt kun je kiezen in welke richting je je wandeling wilt vervolgen.

Digitale routeplanner

Met de digitale routeplanner zet je eenvoudig van tevoren je route uit. Selecteer op de routeplanner welke nuttige punten je wilt zien. Met functie ‘Route’ klik je eenvoudig de knooppunten aan die je wilt volgen. Via de functie ‘Surprise me’ klik je een beginpunt aan en geef je het aantal gewenste kilometers op. Je krijgt dan een suggestie voor een wandelroute.

Gratis app Wandelnet

Je kunt ook de routes volgen op je smartphone. Download hiervoor de app van Wandelnet: wandelen123. Je kunt hiermee ook de gekozen (thema)routes vanaf wandelen123.nl importeren.

Wandelen in alle seizoenen

Het gebied is in alle seizoenen het bezoeken waard. Houd er rekening mee dat buiten het seizoen of zondags horecagelegenheden gesloten kunnen zijn, en dat sommige paden tijdens het broedseizoen tijdelijk niet toegankelijk zijn.

Meer beleven met je smartphone

Meer zien, meer horen en meer beleven tijdens het wandelen? AbelLife voorziet wandelingen van historische informatie, verrassende anekdotes, geluidsfragmenten en spannende doe-dingen waardoor de wandeling een extra dimensie krijgt. Download hiervoor de AbelLife app in de appstore van Apple of Google. De app is geschikt voor iPhone en Androidtoestellen en alle routes werken 100% offline. De apps lenen zich ook prima om cadeau te geven. Meer informatie over prijzen en dergelijke zijn te vinden op de website van AbelLife.

Wil je een gratis app van AbelLife uitproberen? Volg dan de route ‘Lammetjespad’ met je smartphone. Ga in de app naar instellingen en klik op ‘link je account’, vul ottoland@abellife.nl en als wachtwoord ottoland in en link je toestel. Na het downloaden van de route werkt de app 100% offline.

Interview

‘Wanneer je met jonge kinderen in dit gebied gaat wandelen, kan ik van harte de route van Arkel naar Gorinchem aanraden. Het is een aantrekkelijke en afwisselende wandeling voor kinderen. Je kunt de trein nemen naar station Arkel. Vanaf dat punt loop je langs het spoor, door de polder en langs het Merwedekanaal zodat kinderen zich over treinen, de natuur en schepen kunnen verwonderen. De vestingstad Gorinchem is met horecagelegenheden, een ijssalon en een legowinkel een mooie eindbestemming.’

Arwin de Hoog
Verkeer Studio